Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Black Friday

  • Geplaatst op
  • Door Herman Oudshoorn
  • Geplaatst in Weetjes
Black Friday

Black Friday

Black Friday! Deze Amerikaanse feestdag is onderhand al helemaal overgewaaid naar ons kikkerlandje. U heeft zelf vast ook van de term gehoord of de filmpjes gezien uit Amerika, waarbij mensen voor de winkels staan te dringen om maar de beste koopjes te kunnen scoren.

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving, een feestdag dat we in Nederland niet vieren, maar wat in Amerika bijna net zo belangrijk is als Kerstmis. Thanksgiving vindt altijd plaats op de 4e donderdag van November en Black Friday is de dag erop. Dit jaar valt Black Friday op 23 november 2018. In Amerika wordt deze dag ook echt gezien als de start van het Kerstmis seizoen, waarin de mensen er volop op uit gaan om de leukste cadeaus voor de kerstdagen te scoren voor een zo laag mogelijke prijs.

Ook in Nederland is Black Friday een fenomeen geworden. Grote retailers en online retailers stunten met prijzen, om de klanten te voorzien van een zo laag mogelijke prijs voor het product. Waar voornamelijk op gestunt wordt zijn witgoed en elektronica. U kent vast die filmpjes wel in de grote elektronicawinkels in Amerika, waarbij je menig klant met een grote doos met een TV erin zich door de menigte baant.

In Nederland is het allemaal niet zo heftig. Black Friday is een mooie aanhaker voor merken om ze eens extra in het zonnetje te zetten. In Nederland hebben we de fysieke winkelgekte ook niet echt, voornamelijk online wordt er gestunt. In Amerika werd om deze reden Cyber Monday geïntroduceerd, omdat de winkeliers merkten dat sommige consumenten liever online hun aankopen deden. In Nederland betekent dit dat de Black Friday aanbiedingen 4 dagen lang geldig zijn: tot en met Cyber Monday.