Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

De Seiko Elite serie

  • Geplaatst op
  • Door Herman Oudshoorn
  • Geplaatst in In de winkel
De Seiko Elite serie

De Seiko Elite serie

Juwelier van Dam is erkend Seiko Elite dealer. Dit betekent dat wij een erkend Seiko Elite verkooppunt zijn. Deze vooraanstaande modellen van Seiko staan bekend om hun uitmuntende mechanische techniek en zijn uiterst nauwkeurig. Als Seiko Elite dealer hebben wij verschillende exclusieve modellen uit de verschillende Seiko Elite series in huis, zoals Seiko Astron, Seiko Premier, Seiko Prospex en Seiko Presage.

Seiko Astron
Het horloge dat altijd de juiste tijd weergeeft wereldwijd, de Seiko Astron serie. Een revolutionair horloge dat voor het eerst in 1969 op de markt werd gebracht. Seiko Astron Quartz was het eerste horloge dat met een Quartz uurwerk op de markt werd gebracht en veranderde daarmee de hele industrie van horloges. In die tijd hadden de beste mechanische horloges ongeveer een afwijking van 3 tot 5 seconden per dag terwijl de Seiko Astron een afwijking had van maar 5 seconden per maand.

Tegenwoordig is de Seiko Astron zelfs veel geavanceerder dan dat. Het horloge is volledig op zonne-energie en maakt gebruik van GPS. Zo kan de Astron contact leggen met maar liefs vier satellieten om de tijdzone te identificeren en de wijzers vervolgens automatisch op de juiste tijd zetten. En dit alles met een maximale afwijking van 1 seconde per 100.000 jaar. De reikwijdte van de Seiko Astron is nu dus groter dan ooit.

Eén van de grootste geheimen wat de Seiko Astron zo speciaal maakt is het energiemanagement. U kunt zich voorstellen hoeveel energie het kost om via een GPS-module contact te maken met satellieten die 20.000 km ver verwijderd zijn. Speciaal voor deze functie ontwikkelde Seiko een GPS module die maar 20% van de hoeveelheid energie die gewone GPS-modules nodig hebben. Hierdoor kan de Seiko Astron optimaal en volledig functioneren door licht afgegeven energie (zonne-energie).

Het uiterlijk van de Seiko Astron is uniek door de rond vormgegeven antenne die onder de keramieken ring in de wijzerplaat is geplaatst. De antenne is bedoeld voor ontvangst van signaal en zorgt er tevens voor dat herkenbare uiterlijk van de Astron.

Vanzelfsprekend zijn de Seiko Astron modellen mooi afgewerkt met saffierglas en tot 20 ATM waterbestendig.

Seiko Premier
Kenmerkend aan de Seiko Premier collectie is de ultieme combinatie van klassiek en modern. Tijdloze horloges die tóch van deze tijd zijn. De Seiko Premier horloges zijn krachtig in hun eenvoud en lopen daarnaast allemaal op de bekende Kinetic technologie van Seiko. Dit zijn kalibers waarvoor de energie wordt geleverd door een rotor die in beweging wordt gebracht door de armbewegingen van de drager van het horloge.

Het energiemanagement van de Seiko Premier horloges zijn zo geavanceerd dat het Kinetic Perpetual kaliber (wanneer het horloge niet wordt gedragen), tot 4 jaar de juiste tijd en datum kan onthouden. Het uurwerk wordt automatisch op de juiste tijd en datum gezet zodra het weer wordt opgepakt en gedragen.

Seiko Prospex
Deze serie duikershorloges van Seiko staat klaar voor zowel professionele als recreatieve duikers! Niet alleen zorgt de Prospex serie voor betrouwbare horloges tijdens het duiken, Seiko is officieel horlogepartner van PADI. Seiko en PADI delen beiden voor het veiliger en aantrekkelijker maken van duiksport als het beschermen van de onderzeewereld.

Na het allereerste duikershorloge in 1965 slaagt Seiko er elke keer weer in om het duikershorloge te perfectioneren en te voldoen aan de hoge verwachtingen vanuit zowel professionele en recreatie duikers.

Seiko Presage
Eén van de eerste exclusieve series van Seiko: De Seiko Presage serie. Het eerste Presage horloge kwam op de markt in 1913. Bijzonder aan de Presage serie is dat het volledige scala aan kalibers wordt ingezet. Van 4R tot aan 8R kaliber. Tot op de dag van vandaag wordt elke Seiko horloge met de grootste precisie en vakmanschap gemaakt. De jarenlange ervaring, innovatie en passie worden in elk horloge van Seiko gestopt en creëren, assembleren en inspecteren de mechanische horloges van Seiko. Elk horloge van Seiko wordt handmatig afgesteld en met de hand gepolijst.

Innovatie is altijd de grootste inspiratiebron geweest van Seiko bij het creëren van de Seiko elite horloge series. /uniek hierin is dat alle mechanische onderdelen van het horloge door Seiko zelf worden geproduceerd en dus elk horloge met de hand mechanisch wordt afgesteld. Hierdoor kon Seiko alle ideeën en innovaties die zij bedachten uitvoeren en zo heeft Seiko in de loop der jaren veel baanbrekende horloges op de markt gebracht.

in 1913 werd het eerste polshorloge op de markt gebracht. In 1956 het eerste automatische horloge, in 1958 werd er een speciale schokabsorberende vinding ontworpen om het horloge te beschermen genaamd Diashock. In 1959 werd de Magic Lever bedacht waarmee waarmee de veer efficiënt mee kon worden opgewonden. 1969 was het jaar van de eerste Automaat Chronograaf met Vertical Clutch en Column Wheel systemen. In 2009 maakte Seiko voor het eerst gebruik van een zelf ontworpen legering: Spron. Hiermee maakten ze een hi-beat kaliber. Letterlijk alle processen worden door Seiko zelf gedaan. Van design tot afwerking. Dit maakt Seiko uniek in haar innovatie in horloges.