• Lorem ipsum

Feitjes Trouwringen

3 Oct 2020
door Jordan Groeneveld

Feitjes over trouwringen

In deze blog geven wij antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent trouwringen.


Waarom dragen we trouwringen aan de linker ringvinger?

Dit deden ze oorspronkelijk, omdat er een ader door je linker ringvinger loopt die naar het hart leidt.
Deze ader noemen ze ook wel 'vena amoris', dit betekent ader van de liefde.

Moeten we dezelfde trouwringen dragen?

Dat is helemaal aan jullie. Of je nou exact dezelfde trouwringen neemt of compleet verschillende, kies wat voor jullie het beste voelt. Het mooiste is wel om één element terug te laten komen in beiden trouwringen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur, vorm of afwerking

Wanneer moeten we trouwringen uitkiezen?

Het verschilt per koppel hoe lang ze bezig zijn met het uitkiezen van trouwringen. Wij raden aan dit vier tot zes maanden van te voren te doen. Dit raden we aan, omdat jullie zo voldoende ruimte hebben dit zorgvuldig uit te kiezen. Juwelier van Dam wilt dat jullie met een 100% zekerheid de winkel uitstappen.

Kunnen trouwringen gegraveerd worden?

Trouwringen met gravures zijn het meest persoonlijk. Daarom maken wij, Juwelier van Dam, het mogelijk trouwringen te laten graveren. Zo kunnen jullie elkaars naam graveren, maar ook de trouwdatum of jullie persoonlijke quote/motto.

 

Kunnen trouwringen gemaakt worden uit oude gouden sieraden?

Het is mogelijk trouwringen te laten maken uit oude gouden sieraden. Dit kan de edelsmid op twee manieren verwezenlijken. Jullie kunnen ervoor kiezen om oude gouden sieraden te laten omsmelten, hieruit komt een volledig nieuwe trouwring. Maar jullie kunnen er ook voor kiezen een trouwring te laten maken met de vorm van het vorige sieraad erin verwerkt. Zo is het oude gouden sieraad altijd te herkennen.

 

Hoe verzorg je de trouwringen?

Houd de ringen schoon door regelmatig met een zachte tandenborstel, warm water en afwasmiddel langs de trouwringen te gaan. Ook kan je ze jaarlijks bij ons laten nakijken, dit doen wij kosteloos.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »