• Lorem ipsum

GA-2100 Casio Serie

25 Feb 2021
door Jordan Groeneveld

Waarom de GA-2100 het ideale horloge is!

 

Casio
Indien je je in de horloge wereld verkeert, zal de naam Casio je niet zijn ontgaan. Met name G-Shock is een iconische lijn, waar veel horlogegeeks een mening over hebben gevormd. De een vind het een onhandig, groot en zwaar uurwerkje. Terwijl de ander gefascineerd is over de talloze functies, kleurrijke collecties en de voordelige prijzen. Ikzelf verkoop G-Shocks bij de juwelier, echter zag ik mezelf er nooit een dragen. Ik heb kleine polsjes (17 cm) en vond dit niet mooi te combineren met een G-Shock.

GA-2100
Ik was zelf dus geen eigenaar van een G-Shock. Totdat in augustus 2019 de GA-2100 serie was bekendgemaakt. Er werden drie modellen gereleased: GA-2100-1A, GA-2100-1A1 en de GA-2100-4A. Klokjes met een diameter van 45.4mm en een dikte van maar 11.8mm. Dit zijn de dunste G-Shocks ooit gemaakt.

Design
Het design is erg simplistisch en heeft een rustige uitstraling. Het is een G-Shock anders dan anderen, eentje met een klassieke en iconische uitstraling, maar die geen G-Shock schreeuwt, maar toch herkent als G-Shock. Het model bevat een sterke octogonale bezel. Door deze bezel is ook de volgende nickname ontstaan: CasiOak. Aangezien de bezel bijzonder erg lijkt op die van de befaamde Royal Oak serie van Audemars Piguet. De wijzers en indexen bevatten een lume laagje. Ten opzichte van andere horloges, is deze lume variant erg licht. Dit komt mede omdat het horloge bedoelt is niet te drukken te ogen. Het horloge is sterk, zeer sterk zelfs door de behuizing van carbon-harsmix. Kunsthars is door zijn extreme duurzaamheid het ideale materiaal voor horloges. Doordat het kunsthars gecombineerd is met koolstof is het horloge absurd goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Ik zelf laat hem wel is voor de gein vallen, je ziet er werkelijk niks van. Mede door het geharde mineraalglas is dit horloge te vergelijken met een tank, niet kapot te krijgen. Ideaal als je bijvoorbeeld in het leger zit of andere buitenactiviteiten dagelijks uitvoert.

Functies
Het horloge geeft analogisch de uren, minuten en dag van de week weer. De seconden kan je op het digitale scherm aflezen, net zoals de actuele dag en maand. Op het horloge zit ook een AM/PM indicator en je kan ervoor kiezen de 12- of 24 uurs notatie te wijzigen. Ik, die in Nederland woon, ben de militaire tijd gewend. Dit kan je gemakkelijk instellen. Indien je wilt weten hoe laat het ergens anders in de wereld is, kan je gemakkelijk de World Time functie gebruiken. Ook zit er een stopwatch functie op waarmee je een tijdbestek tot maar liefst 24 uur kan meten. Dit is op 1/100e nauwkeurig, zeer nauwkeurig dus. Daarnaast bevat het horloge een timer, die je 24 uur van tevoren kan instellen. En je kan 5 alarmen per dag instellen.

Prijskaartje
Het model is maar €99,90 tot €129,- euro. In vergelijking met de gemiddelde G-Shock en de prijs hiervan, is dit relatief goedkoop. Mede vanwege de hierboven benoemde punten. Het bevat talloze functies, heeft een bijzonder uiterlijk en iconische naam ontwikkelt.


Eigen gebruik
Ik draag zelf voornamelijk Seiko horloges, de Presagelijn is mijn favoriet. Geweldige horloges met bijzondere uurwerken. Echter mist dit horloge de stevige behuizing die een G-Shock wel meedraagt. Ik ga elke maand wel is stappen met vrienden en wil hierbij niet teveel nadenken over de mogelijke schade die mijn horloge oploopt. Je botst wel is tegen iets of iemand op en er kan altijd drank overheen vallen. Voor dit soort gelegenheden is de G-Shock perfect. Ik heb als test daarom de GA-2110ET-8AER aangeschaft. Een horloge die samen met de GA-2110ET-2AER in november van 2020 werd gereleased. Exact hetzelfde model als de GA-2100, maar dan met een nieuwer jasje. Dit horloge draag ik werkelijk altijd, het is een soort obsessie geworden. Ik douche ermee, slaap ermee en loop ermee door het bos. Takken die ertegen vallen, muren waar ik tegen aan schaaf. En elke keer als ik mijn blik op het mineraalglas werp zie ik geen beschadigingen. Voor een prijskaartje van circa €99,90 is dit horloge werkelijk waar ideaal!

 

- Jordan Groeneveld 

 

KLIK HIER OM DE ACTUELE GA-2100 COLLECTIE TE BEZICHTIGEN

 

 

Reacties
Maarten Heinemann
30 Sep 2022
Goedemiddag,

Ik heb de G-Shock GA-2100SRS-7A met dat polaroidachtige glaswerk, maar ik vind de afleesbaarheid erg slecht. Is het mogelijk door jullie een normaal glaswerk op te zetten, zoals ook dit op 'gewone' GA-2100-serie?
En zo ja, hoeveel kost dat?

Misschien is het zelf ook wel te doen, maar dan moet ik een dergelijk glaswerk bestellen. Dus als u mij kunt adviseren, dan heel graag!

Met vriendelijke groet,
Maarten Heinemann
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »