Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Hoe koppelt u uw smartwatch aan uw smartphone?

 • Geplaatst op
 • Door Herman Oudshoorn
 • Geplaatst in Weetjes
Hoe koppelt u uw smartwatch aan uw smartphone?

Hoe koppelt u uw smartwatch aan uw smartphone?

Wat is een smartwatch?

U heeft een smartwatch aangeschaft, gefeliciteerd! Een smartwatch is een digitaal horloge met een ingebouwd computertje met een eigen besturingssysteem die constant verbinding heeft met uw smartphone. Hoe een smartwatch werkt en hoe u deze succesvol kunt verbinden met uw smartphone, leest u in deze blog!

Hoe werkt een smartwatch?

Een smartwatch werkt doordat deze constant in verbinding staat met uw smartphone. Om deze verbinding tot stand te brengen dient u de bijbehorende app te downloaden op uw smartphone. De meest gebruikte app is Wear OS. Deze app kan op elk besturingssysteem (zowel Android als iOS) worden gedownload en gebruikt en communiceert met elke soort smartwatch. Deze app stelt een Bluetooth verbinding in staat om contact te maken en te onderhouden met uw smartwatch. Alle meldingen die u nu op uw smartphone ontvangt, worden weergegeven op het scherm van uw horloge. Het horloge is dus van zichzelf geen smartphone, maar is in principe een tweede scherm wat u aansluit op uw smartphone door middel van een app zoals Wear OS.

Uw smartwatch verbinden met uw smartphone

Het maakt niet uit welke soort smartphone u heeft, elke smartphone kan op elke smartwatch worden aangesloten. Het enige dat u hoeft te doen is de app Wear OS te downloaden op uw smartphone. Vervolgens doorloopt u onderstaande stappen om uw horloge succesvol te verbinden met uw smartphone.

 1. Download de ‘Wear OS by Google’ app in de App store of Google Play store.
 2. Zorg dat uw smartwatch/horloge aan staat.
 3. Open de ‘Wear OS by Google’ app op uw telefoon.
 4. Tik op ‘Instellen’
 5. Tik op uw telefoon op de naam van uw horloge
 6. Er wordt een code weergegeven op uw telefoon én op uw horloge
 7. Als het goed is, komen deze codes overeen. Dan tikt u nu op ‘koppelen’ op uw telefoon. Het koppelen kan enkele minuten duren.
 8. Volg de stappen op het scherm om de installatie te voltooien.

Als het horloge en uw telefoon met elkaar zijn verbonden, dan ziet u het label ‘verbonden’ in de Wear OS app. Zolang de apparaten met elkaar zijn verbonden, communiceren ze ook met elkaar.

Nu kunt u op uw smartwatch zien, wat er op uw smartphone gebeurd. Op deze manier hoeft u dus niet uw smartphone steeds uit uw broekzak of tas te halen en kunt u via uw smartwatch enkele functionaliteiten van uw smartphone gebruiken.

Heeft u nog geen smartwatch? In onze webshop vind u ongetwijfeld een smartwatch die bij u past! Toch liever in het echt bekijken met bijpassend advies? Dan zien we u graag in onze winkel in Ermelo.