Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Seiko Horloges

  • Geplaatst op
  • Door Herman Oudshoorn
  • Geplaatst in Weetjes
Seiko Horloges

Seiko horloges; al meer dan 100 jaar een begrip in horlogeland!

Seiko horloges

Seiko horloges; al meer dan 100 jaar een begrip in horlogeland!

Over Seiko horloges

Seiko horloges maakt al sinds 1881 uurwerken, dit deden zij vanuit Tokyo in Japan. Oprichter Shinji Hattori moest en zal een horloge dealer worden, de grootste in zijn land! Maar dat nam een hele interessante wending toen er veel vraag vanuit Europa en Amerika kwam naar deze prachtige horloges waardoor Meneer Hattori zijn producten kon doorontwikkelen en nog beter kon maken. Vanuit deze filosofie houd Seiko zelfs na zijn dood in 1934 dit in ere, om nooit stil te blijven staan! Dit is waarom wij zo trots zijn om dit prachtige merk te mogen aanbieden.

Feitje: Seiko is een Japans woord voor ‘precisie’

Seiko eerste zakhorlogeBovenstaande afbeelding – Seiko’s eerste zakhorloge, toen nog onder de naam ‘Seikosha’ uit 1895

Soorten uurwerken

En om nooit stil te blijven staan besloot Seiko, horloges uit te brengen naar de wens van de klant, nu elk persoon een andere wens had besloot Seiko hun wensen te vervullen in de vorm van series, zo kwam er een serie uit voor de liefhebbers van de zee, liefhebbers van digitale uurwerken, liefhebbers van automatische uurwerken en zelfs liefhebbers van horloge met een laag budget. Vanuit de laatste wens ontstonden twee zusterbedrijven genaamd Lorus en Pulsar horloges. De betrouwbare kwaliteit en precisie van Seiko in een meer prijsbewuster jasje.

Seiko Quartz Astron uit 1969

Bovenstaande afbeelding – De Seiko Quartz Astron uit 1969

De (r)evolutie van Seiko; de GPS Astron

Seiko kon in 2012 met trots vrijgeven dat zij de eerste waren die een GPS gestuurd horloge op de markt konden brengen, de Seiko Astron. Daarnaast loopt dit horloge niet op een standaard batterijtje maar op zonne-energie waardoor de klant dus nooit een batterij hoeft laten te vervangen! En als kers op de taart zijn deze horloge ook nog eens 10 ATM waterbestendig (er kan dus gezwommen worden met deze horloges). U kunt nu ook de beschikbaarheid van deze prachtige horloges bekijken op de webshop van Juwelier Van Dam (u word doorgelinkt naar Horlogeshop.nl)

Seiko Astron horloges

Bovenstaande afbeelding – De Seiko Astron met Solar / GPS sturing uit 2012