• Lorem ipsum

Waar worden trouwringen van gemaakt?

8 Feb 2018
door Herman Oudshoorn

Trouwringen komen in alle soorten en maten en worden ook in allerlei verschillende soorten materialen vervaardigd. Eén van de meest voorkomende edelmetalen dat gebruikt wordt voor trouwringen is goud. Al in de tijd van de Egyptenaren 5000 jaar geleden werden trouwringen al vervaardigd in goud.

“Als je van iemand houdt, geef je goud” luidt het welbekende spreekwoord. Dat is ook een beetje waar goud symbool voor staat. Het is kostbaar edelmetaal. Vaak wordt dit gecombineerd met edelstenen zoals diamant. De meest kostbare materialen worden gebruikt in trouwringen omdat het van oudsher een statussymbool is. Goud kan naast het bekende geelgoud ook andere kleuren hebben. Witgoud is bijvoorbeeld goud gemengd met palladium en wordt vervolgens gerhodineerd (een laagje rhodium). Roségoud is goud gemengd met koper en geeft een warme kleur.

Trouwringen van zilver zijn tegenwoordig zeker niet ongewoon. Het voordeel van zilver is dat het een edelmetaal is dat duurzamer is dan niet-edele metalen, maar veel vriendelijker in prijs dan goud. Zilver kan na verloop van tijd – afhankelijk van de zuurgraad van de huid – zwart uit slaan. Maar dit kan u eenvoudig weer oppoetsen met zilverpoets. Dan is het materiaal weer als nieuw.  Zilver kan ook in andere kleuren, bijvoorbeeld geelgoud kleur. Dan wordt het zilver verguld met een laagje goud.

De grote voordelen van deze twee edelmetalen zoals goud en zilver zijn dat uw trouwringen in principe een leven lang mee gaan. Het zijn zeer duurzame materialen.

Ook worden tegenwoordig trouwringen van staal gemaakt. Dit is een zeer duurzaam materiaal. Het is erg stevig en roest niet. Het geeft een robuust en stoer uiterlijk. Het enige nadeel aan staal is dat het niet goed te bewerken is. Op maat maken gaat niet. Dus een ring moet gelijk goed zitten. Staal kan bij bewerking en onder druk namelijk breken of zelfs uit elkaar spatten en laat zich niet eenvoudig solderen.

Wat voor trouwringen u ook zoekt, trouwringen van goud, zilver of staal, bij Juwelier van Dam in Ermelo hebben we een uitgebreide collectie die we presenteren in onze trouwringen showroom. Van basic ringen tot aan exclusieve trouwringen met diamant, voor ieder wat wils.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »