• Lorem ipsum

"True GMT" vs "Office GMT"

5 Mei 2023
door Justin Theebe

"True GMT" vs "Office GMT"

Op dit moment kan internationaal reizen voor velen van ons als een verre herinnering lijken. Maar als je iemand bent die nog steeds veel tijd in de lucht doorbrengt of regelmatig deelneemt aan videoconferenties met mensen in andere tijdzones, dan heb je misschien een GMT-horloge nodig om bij te houden hoe laat het thuis is.

Maar niet alle GMT-horloges zijn gelijk, en er zijn twee soorten GMT-horloges: "true" of "traveler's GMT" horloges en "office GMT" horloges. De "true" of "traveler's GMT" horloges stellen je in staat om gemakkelijk en snel tussen tijdzones te schakelen en ze zijn vooral handig voor reizigers. De "office GMT" horloges, daarentegen, zijn meer geschikt voor mensen die op één locatie blijven en die alleen de 24-uurs hand verzetten als ze hun lokale tijd willen weten.

 

True GMT

"True GMT" verwijst naar de tijd die wordt aangegeven door atoomklokken, die worden gebruikt als de internationale standaard voor tijd. GMT (Greenwich Mean Time) is de gemiddelde zonnetijd op de Royal Observatory in Greenwich, Londen, die historisch gezien werd gebruikt als de referentie voor de wereldtijd. Echter, in de moderne tijd is "Coordinated Universal Time" (UTC) de internationale standaard voor tijd, en is gebaseerd op atoomklokken die de seconden nauwkeurig meten. De term "True GMT" wordt soms gebruikt om te verwijzen naar de tijd die wordt aangegeven door deze atoomklokken, in tegenstelling tot GMT die is gebaseerd op de rotatie van de aarde en daarom kan variëren in snelheid en onregelmatigheden vertoont."

True GMT horloges hebben een extra wijzer op de wijzerplaat die een tweede tijdzone aangeeft, vaak met een 24-uursschaal. De hoofd wijzer kan worden ingesteld op de lokale tijd, terwijl de GMT wijzer kan worden ingesteld op de tijd in het thuisland van de reiziger of een andere tijdzone naar keuze. Dit stelt de drager in staat om snel en gemakkelijk de tijd op beide locaties in één oogopslag te zien.

True GMT horloges zijn populair onder frequente reizigers, vooral degenen die regelmatig meerdere tijdzones oversteken. Ze zijn ook geliefd bij piloten en leden van het leger die vaak de tijd in meerdere locaties moeten bijhouden. Perfecte modellen hiervoor zijn dan ook de: Seiko Presage Sharp Edged GMT SPB217J1, SPB219J1 & SPB221J1.

In de afgelopen jaren hebben sommige horlogemakers extra functionaliteit toegevoegd aan True GMT horloges, zoals de mogelijkheid om de GMT wijzer onafhankelijk van de hoofd wijzer in te stellen, of de toevoeging van een derde of vierde tijdzone display. 

Wat is dan Travelers GMT?
Travelers GMT is een andere benaming voor True GMT. Travelers GMT is een type polshorloge dat is ontworpen om mensen te helpen bij het bijhouden van de tijd in verschillende tijdzones tijdens het reizen. GMT staat voor Greenwich Mean Time, wat een tijdzone is gebaseerd op de nulmeridiaan bij het Royal Observatory in Greenwich, Londen, VK.

Office GMT

Office GMT is een type horloge dat is ontworpen om mensen te helpen bij het bijhouden van de tijd in verschillende tijdzones wanneer ze werken in een kantooromgeving. Net als Travelers GMT horloges hebben Office GMT horloges een extra wijzer op de wijzerplaat die een tweede tijdzone aangeeft, vaak met een 24-uurs schaal. Echter, Office GMT horloges zijn over het algemeen ontworpen om formeler en ingetogener te zijn, met de nadruk op professionele esthetiek in plaats van sportieve of avontuurlijke stijlen.
Een prachtige lijn in deze categorie zijn de Seiko 5 Sport GMT modellen: SSK005K1, SSK001K1 en SSK003K1.

De meeste GMT-horloges hebben een vierde wijzer, vaak in een andere kleur of vorm, die één rotatie van het horloge maakt in 24 uur. Hierdoor kan de drager niet alleen een andere tijdzone bijhouden, maar ook bepalen of het dag of nacht is in de andere tijdzone. De meeste mensen stellen hun GMT-horloge zo in dat de normale 12-uurs wijzer de lokale tijd weergeeft en de 24-uurs wijzer die van een andere locatie.

Het belangrijkste verschil tussen de "true" of "traveler's GMT" horloges en "office GMT" horloges is dat de "true" horloges zijn uitgerust met een GMT-mechanisme dat het gemakkelijker maakt om tussen tijdzones te schakelen zonder de tijdzone van thuis te verstoren. De "office GMT" horloges zijn daarentegen handiger voor mensen die op één locatie blijven en die alleen de 24-uurs hand verzetten als ze hun lokale tijd willen weten.

 

Een alternatief voor een Horloge met GMT Functie?

Seiko Astron is een horloge dat wordt beschouwd als een uitstekend alternatief voor horloges met een GMT-functie. Er zijn verschillende redenen waarom de Seiko Astron een goed alternatief is.

Ten eerste heeft de Seiko Astron een GPS-functie, waardoor het horloge zichzelf automatisch kan aanpassen aan de lokale tijd, ongeacht waar ter wereld de drager zich bevindt. Hierdoor hoeft de drager zich geen zorgen te maken over het aanpassen van het horloge bij aankomst op een nieuwe bestemming. Dit kan vooral handig zijn voor reizigers die vaak van tijdzone veranderen. Een aantal Prachtige voorbeelden hiervan zijn de SSH133J1 limited edition, Seiko astron SSH123J1 en SSJ003J1.

Daarnaast is de Seiko Astron ook nauwkeurig en betrouwbaar, omdat het horloge gebruik maakt van een kwartsuurwerk. Dit betekent dat de drager altijd op tijd zal zijn, zonder de noodzaak van regelmatige aanpassingen of onderhoud.

Een ander voordeel van de Seiko Astron is de duurzaamheid. Het horloge is gebouwd met hoogwaardige materialen en is waterbestendig, waardoor het geschikt is voor verschillende activiteiten en omgevingen.

Ten slotte biedt de Seiko Astron ook andere functies, zoals een energiebesparende modus en de mogelijkheid om wereldtijden weer te geven, waardoor het een zeer veelzijdig horloge is dat aan de behoeften van veel verschillende mensen kan voldoen.

Over het algemeen is de Seiko Astron een uitstekend alternatief voor horloges met een GMT-functie vanwege zijn nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en andere functies die het een uitstekende keuze maken voor zowel reizigers als horloge-enthousiastelingen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »