Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Zo zorgt u het beste voor uw sieraden tijdens de zomer

  • Geplaatst op
  • Door Herman Oudshoorn
  • Geplaatst in Weetjes
Zo zorgt u het beste voor uw sieraden tijdens de zomer

Wist je dat een dagje felle zon of een tripje naar het strand niet altijd even goed is voor uw sieraden?
We hebben een artikel met advies samengesteld, dat jou vertelt hoe je goed op jouw sieraden kunt passen tijdens de zomermaanden.

Er is geen twijfel over mogelijk dat sieraden tijdens de zomermaanden een extra mooie accessoire zijn, zeker op een mooi gebronsde huid. De warme stralen van de zon worden op goud, zilver en edelstenen prachtig gereflecteerd. Maar zon, zout water, zonnebrand, zweet en chloorwater maken het je sieraden niet makkelijk en verliezen makkelijker hun glans. een sieraad reageren hier namelijk mee, waardoor vooral zilveren sieraadjes dof worden in de zonneschijn.

Gelukkig kun je hier zelf gemakkelijk iets aan doen, zodat de oorspronkelijke glans van je sieraad weer wordt hersteld. Gebruik hiervoor simpelweg goede schoonmaakmiddelen voor sieraden.

Hieronder volgen twee Tips!

Wat heb ik nodig

Je sieraden zijn gemaakt van verschillende materialen, met verschillende technieken. Daarom is het goed een poetsmiddel te kiezen dat bij het sieraad past. Vraag advies aan je juwelier over welke reinigingsproducten het beste bij je en je sieraden passen.

Geef uw sieraad een bad

Neem je sieraad af en dompel ze onder in een Hagerty reinigingsbad wanneer je na een lange dag in de zon weer thuiskomt. Volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en zie hoe je sieraad weer gaan stralen nadat het “in bad” is geweest. Spoel je sieraad grondig af en droog ze na. Als je hiervoor een geïmpregneerde poetsdoek gebruikt, geeft u je sieraad ook een langdurige bescherming tegen aanloop.

Neem een poetsdoek mee

Heb je weinig tijd of ga je op vakantie? Zorg dat je een speciaal behandeld poetsdoekje meeneemt. Je steekt het doekje simpelweg in je tas, waarna je snel en gemakkelijk je sieraad kunt oppoetsen. Wrijf de sieraden met het poetsdoekje schoon om de natuurlijke glans van het product te herstellen en om aanloop te voorkomen. Was na gebruik je handen.