• Lorem ipsum

Horloges

Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten horloges. Van de kleur tot het materiaal, de specificaties en het uurwerk. Ga jij voor een automatisch horloge of wil jij graag een waterdicht horloge kopen? Bij Juwelier van Dam helpen wij jou graag om een exemplaar te vinden dat bij jou past. En dit kunnen wij als de beste, want ondertussen hebben wij al meer dan 50 jaar ervaring in het juweliersvak.

De geschiedenis van horloges

Horloges zijn in de vijftiende eeuw ontstaan. Ontdekkingsreizigers hadden de tijd nodig om op zee te kunnen navigeren. De breedtegraad kon je toen nauwkeurig bepalen aan de hand van sterren. Voor de lengtegraad was er echter een klok nodig. Als de klok een minuut verkeerd stond, dan zat je achtentwintig kilometer verkeerd. Het horloge is dus ontstaan uit de behoefte voor nauwkeurig navigeren. Met de zogenoemde quadrans kon worden bepaald hoe laat het was. Dit is een schijf waar door gradenbogen de tijd kon worden bepaald.

De eerste mechanische klokken werkten met een slinger. De eerste klok ontstond aan het begin van de zestiende eeuw. Peter Henlein maakte de eerste draagbare klok met een veermechanisme. Deze klok is verbeterd door Jacob Zech en Gruet met hun uitvinding ‘de snek’. Dit was een mechanisme dat grote weerstand leverde als de veer strak opgewonden was. Vlak daarna ontstonden de tandwieltjes. Uiteindelijk is in het jaar 1762 het horloge zover ontwikkeld dat het nauwkeurig genoeg was voor navigatie.

Het horloge zoals wij dat kennen

Het polshorloge is aan het einde van de negentiende uitgevonden en werd toen gezien als dames sieraad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kregen de horloges echt een functie en werden de horloges door soldaten aan de pols gedragen. Op deze manier kon sneller de tijd worden gelezen.

Ons assortiment horloges

Juwelier van Dam biedt een prachtig assortiment aan horloges voor zowel dames als heren van de mooiste merken. Zo hebben we horloges van de merken Pulsar, Michael Kors, Casio, Fossil, Seiko, Quartz en Citizen. Of je nu op zoek bent naar een elegant, chic, sportief of stoer exemplaar, je kunt bij ons terecht voor de mooiste horloges.

Horloge kopen voor jezelf of voor een ander?

Wil jij graag horloges kopen en heb je een model gevonden dat op jouw wensen aansluit? Bestel eenvoudig jouw horloge online. Vind je het lastig om zelf een keuze te maken? Of wil je graag één van de horloges eerst van dichtbij bekijken en verschillende modellen vergelijken? In onze winkel in het Veluwse Ermelo ben je van harte welkom! Onze deskundige specialisten kunnen je persoonlijk advies geven en jou helpen bij het maken van een keuze. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken, maar je kunt ook gezellig binnen komen wandelen zonder afspraak! Zien we jou binnenkort?