• Lorem ipsum

Seiko Horloges

Betrouwbaarheid, innovatie en kwaliteit, versmolten met een ongeëvenaarde Japanse esthetiek. Dat is wat je met een horloge van Seiko in huis haalt. Wil jij ook een horloge van Seiko kopen? Dan ben je bij Juwelier van Dam aan het juiste adres!

De geschiedenis van Seiko

Het verhaal van Seiko begon in 1881, toen de destijds 21-jarige Kintaro Hattori in het centrum van de Japanse hoofdstad Tokio een winkel opende waar hij klokken en horloges verkocht en repareerde. Elf jaar later, in 1892, kocht hij een leegstaande fabriek in dezelfde stad en richtte hij Seikosha op. Seiko is de Japanse vertaling voor ‘voortreffelijk’, ‘minuut’ of ‘succes’ en sha betekent ‘huis’. In dit pand maakte Hattori zijn eerste eigen wandklokken, waarmee hij veel succes had. In 1895 creëerde hij een zakhorloge, de Timekeeper. In het begin van het Taishō tijdperk, dat begon op 13 juli 1912, waren zakhorloges nog steeds erg populair in Japan; er waren slechts enkele zakhorloges die vanuit het buitenland geïmporteerd werden. Vastberaden om de concurrentie een stap voor te zijn ging Kintaro aan de slag om het allereerste Japanse polshorloge te maken. Dit resulteerde in 1913 in de lancering van de Laurel. In de eerste periode kon Seikosha slechts 30 tot 50 horloges per dag produceren, maar Kintaro was er voor het eerst in geslaagd om een voorsprong te creëren. In 1923 werd Kintaro’s succes op wrede wijze onderbroken door de grote Kanto-aardbeving. Deze vond plaats op een moment dat veel mensen bezig waren met koken, waardoor er vele branden uitbraken die ook nog eens werden aangewakkerd door de orkaan die langs de kust raasde. Seikosha’s hoofdkwartier en de fabriek werden compleet verwoest door het vuur. In de nasleep van de aardbeving wilde Kintaro een frisse start maken. Daarom bracht hij zijn eerstvolgende horloge, dat in december 1924 op de markt kwam, uit onder de nieuwe merknaam Seiko. Vandaag de dag staat Seiko nog altijd synoniem voor de precisie, nauwkeurigheid, innovatie en verfijning waar Kintaro 140 jaar geleden al naar streefde.

Feitje: Seiko is een Japans woord voor ‘precisie’

Onze collectie Seiko horloges

Juwelier van Dam biedt een indrukwekkend assortiment wie op zoek is naar horloges van Seiko. Zo hebben we de Seiko Presage, de ultieme combinatie van Japanse esthetiek en traditioneel vakmanschap; een elegante collectie dress watches met klassieke en moderne designs; de Seiko Prospex, het horloge voor avonturiers; en de Seiko 5 Sports, het nieuwste sporthorloge. Je kunt ook bij ons terecht voor een van de recentere pronkstukken van Seiko, ’s werelds eerste GPS solar horloge: de Seiko Astron. Dit GPS horloge, dat in 2012 geïntroduceerd werd, draait volledig op de energie van licht en geeft overal op de wereld exact de juiste tijd weer.

Seiko horloge kopen

Bij Juwelier van Dam bestel je gemakkelijk jouw favoriete model van Seiko online. Ben je er nog niet helemaal uit of wil je de horloges van Seiko graag eerst van dichtbij bekijken en verschillende modellen vergelijken? Kom dan eens langs bij onze winkel in het Veluwse Ermelo! Hier kunnen onze deskundige specialisten je ook van een persoonlijk advies voorzien.

De (r)evolutie van Seiko; de GPS Astron

Seiko kon in 2012 met trots vrijgeven dat zij de eerste waren die een GPS gestuurd horloge op de markt konden brengen, de Seiko Astron. Daarnaast loopt dit horloge niet op een standaard batterijtje maar op zonne-energie waardoor de klant dus nooit een batterij hoeft te vervangen! En als kers op de taart zijn deze horloge ook nog eens 10 ATM waterbestendig (er kan dus gezwommen worden met deze horloges).