Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Swarovski Beeld Kapot, Wat Nu?


 

 

U kent ze vast wel, of wellicht ben u zelf een echte verzamelaar. De prachtige kristallen beeldjes van Swarovski. Swarovski beeldjes zijn sinds jaar en dag ontzettend populair en nog steeds worden deze veelvuldig verkocht in alle soorten en maten.

 

Swarovski kristal kan erg kwetsbaar zijn en zo kan het gebeuren dat uw Swarovski beeldje stuk gaat of barst. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Het beeldje is bijvoorbeeld gevallen, maar ook als een beeldje lang in een bepaald klimaat (verwarming, of juist airco of een vochtige omgeving) staat, kan het kristal gaan werken en wellicht barsten of scheuren. Gelukkig is er een manier om deze te repareren! Bij Juwelier van Dam zijn wij gespecialiseerd in het repareren van gebroken Swarovski beeldjes. We leggen in deze blog een paar situaties uit die kunnen voorkomen met een gebroken of gebarsten Swarovski beeldje en wat wij doen om dit weer te repareren.

 

 

  1. Recht afgebroken onderdelen
    Onderdelen van een beeld die recht afgebroken zijn kunnen wij in vrijwel elk geval lijmen. We gebruiken hiervoor geen gewone secondelijm of glaslijm, maar een speciale lijm die egaal uithardt onder UV-licht. Hierdoor sluit het afgebroken onderdeel weer naadloos aan op het lijmvlak en is uw beeldje weer als nieuw. De lijm laat ook geen lijmresten of luchtbellen achter. Probeer dit echter niet zelf, het vergt uiterste concentratie en precisie om het lijmvlak exact op de goede plek te lijmen.  2. Versplinterde of verloren afgebroken onderdelen
    Een afgebroken deel dat geen recht lijmvlak heeft zijn lastiger te lijmen. Wij proberen in dit geval altijd het onderdeel weer recht op het afgebroken stuk te lijmen maar er bestaat een kans dat het deel loslaat omdat het lijmvlak niet meer uit één egaal vlak bestaat. Ook als een onderdeel is afgebroken en u heeft dat deel niet meer ( bijvoorbeeld een staart van een dier breekt af en de staart is kwijt), kunnen wij dat specifieke onderdeel helaas niet nabestellen. Als u het afgebroken onderdeel niet meer in uw bezit heeft, kunnen wij het ook niet voor u repareren.


Heeft u een gebroken Swarovski beeld? Kom dan bij ons in Ermelo langs voor een vrijblijvende prijsopgave. Afhankelijk van het beeldje en de moeilijkheid van de reparatie, repareren wij al vanaf 10 euro per lijmvlakje. Dus blijf niet zitten met een Swarovski beeldje dat kapot is, maar laat het repareren bij Juwelier van Dam in Ermelo.