• Lorem ipsum

Sieraden

Een sieraad wordt van oudsher al gedragen om het lichaam mee te verfraaien. Naast dat het een prachtige toevoeging op een outfit is, kan een sieraad ook functioneel zijn. Neem bijvoorbeeld een horloge; je hebt altijd de tijd bij de hand. Vroeger had een sieraad ook een functie, zoals het bij elkaar houden van kleding.

De geschiedenis van sieraden

Het versieren van je lichaam met een mooi sieraad is waarschijnlijk al net zo oud als de mensheid zelf. Met de tijd werden sieraden ook symbolisch en als aandenken gebruikt, zoals de verbintenis van trouwringen. Sieraden waren een statussymbool, als teken van rijkdom en macht. Tot op de dag van vandaag worden sieraden nog steeds veel gedragen. Natuurlijk is met de tijd de trend en het uiterlijk van sieraden veranderd. Voordat wij geboren waren, werden sieraden gemaakt van stenen, schelpen, beenderen of dierentanden. Nu dragen we prachtige gouden of zilveren exemplaren, soms met prachtige steentjes. Dit hebben wij te danken aan de komst van de edelsmeedkunst. 

Onze collectie sieraden

Juwelier van Dam heeft een uitgebreid assortiment aan de mooiste sieraden. Het aanbod varieert van prachtige oorbellen tot luxe trouwringen. Wil je prachtige goudkleurige exemplaren kopen? Of ben jij meer het type wat zilver draagt? Je kunt dan ook voor zilverkleurige varianten gaan. Wij bieden zowel dames sieraden als heren sieraden aan. Benieuwd naar de verschillende varianten die wij verkopen?

Naast de prachtige sieraden die wij verkopen, bieden wij ook de volgende diensten aan:

Het schoonhouden van je sieraad is belangrijk. Hierdoor kun je ze namelijk langer met plezier dragen. Benieuwd hoe je ze schoon moet maken? Dat kun je hier lezen. Is jouw sieraad kapot en wil je deze graag laten maken? Met meer dan 50 jaar ervaring in het juweliersvak geven wij je vrijblijvend advies en kunnen wij jouw armband, ring, ketting of oorbellen maken. Is jouw parelarmband gebroken? Zonde! Maar door het knopen van parels is jouw armband straks weer helemaal als nieuw. Daarnaast kun je bij ons ook jouw sieraden laten graveren. Met een gravure in je sieraad heb je de mogelijkheid om een belangrijke naam of datum bij je te kunnen dragen. Tot slot kunnen we de rollen omdraaien. Je kunt namelijk ook jouw sieraden aan ons verkopen. Wij vinden het zonde als jouw oude oorbellen of armbanden liggen te verstoffen. Je kunt jouw gouden sieraad bij ons laten taxeren en er vervolgens voor kiezen om jouw sieraad te verkopen, te ruilen of in te leveren als occasion. 

Sieraden kopen voor jezelf of voor een ander?

Wil jij nieuwe sieraden kopen en heb je jouw ideale sieraad al uitgezocht? Je kunt bij ons gemakkelijk sieraden online kopen. Plaats vandaag nog je bestelling, dan heb je morgen jouw nieuwe exemplaar al in huis. Je bent bij ons altijd verzekerd van een veilige betaling en een gratis verzending bij een besteding boven de 50 euro. Ben je er nog niet helemaal uit? Kom langs in onze winkel in het Veluwse Ermelo. Wij helpen je graag bij het uitzoeken, dan kun je vervolgens jouw sieraden online kopen of bij ons in de winkel. Je kunt overigens ook altijd een afspraak maken.