Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gouden ringen bij Juwelier van Dam

Juwelier van Dam heeft een ruim assortiment aan gouden ringen. Zowel voor de dames als voor de heren. Deze ringen zijn speciaal gesorteerd tot een unieke collectie gouden ringen. Deze ringen zijn van 14 karaat goud en 18 karaat goud. Dit houdt in dat de ringen van 58,5% tot 75% uit massief goud bestaat. Wij hebben de collecties ingedeeld in verschillende categorieën, zoals gouden damesringen en gouden herenringen. Hier zit vaak een best groot verschil in, omdat mannen vaak een wat zwaardere ring dragen en de damesring juist vaak zo elegant mogelijk wordt gemaakt. Met eventueel een mooie diamant of zirkonia steen. Het is belangrijk dat u 100% zeker bent van uw keuze. Een gouden ring is iets sentimenteels en moois die jij of degene aan wie je het schenkt zijn hele leven bij zich zal dragen.

 

Gouden Ringen Geschiedenis

Het dragen van een gouden ring is tegenwoordig voornamelijk een kwestie van mode of het symboliseren van een bepaald moment. Wie wil, kan zoveel gouden ringen dragen als er maar om zijn vingers passen. Zo’n tweeduizend jaar geleden was dit heel anders. Gouden ringen waren toen belangrijk om de status van iemand te symboliseren. Destijds stond er zelfs in de wet dat bepaalde type ringen enkel door de elite mochten worden gedragen. De oude egyptenaren waren de eerste die ringen gebruikten om iemands status weer te geven. Toen ging het om zegelringen van zilver of goud, in de ring stond de naam en positie van de drager in hiërogliefenschrift. Dit gebruikte ze toen om de afzender te bevestigen op bijvoorbeeld documenten of brieven. Dit was de voorloper van de handtekening. Alleen belangrijke Egyptenaren droegen deze ringen, omdat zij als enige in positie verkeerde om gezaghebbende documenten op te stellen.

Gouden ringen hebben dus een hele geschiedenis achter de rug, maar worden nog steeds veel gedragen. Bekijk onze prachtige gouden ringen collectie online!

 

 

  Afspraak maken