Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Rosé Gouden Sieraden


€ 0,00
€ 300,00
Soort
Materiaal
Kleur
Rosegouden collier rondjes met zirconia 4401258

€199,00

Rosegouden collier rondjes met zirconia 4401258

Huiscollectie
Rosegouden collier 4401253

€179,00

Rosegouden collier 4401253

Huiscollectie
Rosegouden collier 4401257

€169,00

Rosegouden collier 4401257

Huiscollectie
Blush oorknoppen 7232RGO

€119,00

Blush oorknoppen 7232RGO

Blush
Blush oorknoppen 7221RGO

€99,00

Blush oorknoppen 7221RGO

Blush
Blush Ring

€299,00

Blush Ring

Blush
Blush Ring

€259,00

Blush Ring

Blush
Rosé Gouden Sieraden

Rosé gouden sieraden

Rosé gouden sieraden zijn de laatste jaren steeds meer in trek. Dat is niet zo vreemd, want de rosé gouden kleur creëert een mooie, warme gloed en maakt van elk sieraad een bijzonder geheel. Rosé goud is een subtiele, romantische goudtint die zich geweldig leent voor het maken van elegante, verfijnde sieraden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren door de collectie rosé gouden sieraden bij Juwelier van Dam!

Waar komt rosé goud vandaan?

Rosé goud, dat wordt vervaardigd door een legering van goud, koper en zilver te gebruiken, is allesbehalve nieuw. Het kwam tegen het einde van de negentiende eeuw op in Rusland, toen de beroemde goudsmid Carl Fabergé goud met koper begon te vermengen in zijn designs. De legering kwam al snel bekend te staan als Russisch goud. Toen het ook buiten Rusland steeds populairder begon te worden, werd het rosé goud genoemd. Rond 1910 verdwenen rosé sieraden uit het straatbeeld, vooral vanwege de opkomst van platina en witgouden sieraden. Rond het begin van de Tweede Wereldoorlog kwamen rosé goud sieraden weer terug. Sommige experts menen dat dit kwam door de schaarste van platina in die periode, anderen verwijzen naar het feit dat vrouwen (die toen massaal aan het werk gingen en voor het eerst over hun eigen geld beschikten) de voorkeur gaven aan goud dat ‘anders’ was dan wat ze gewend waren en daarom veelal kozen voor rosé gouden sieraden.

Onze collectie rosé sieraden

Vanwege de groeiende populariteit van rosé goud is tegenwoordig vrijwel elk type sieraad in dit mooie materiaal verkrijgbaar. Zo kun je bij Juwelier van Dam terecht voor onder andere rosé gouden armbanden en rosé gouden ringen. Je ziet ook steeds meer rosé goud sieraden met gekleurde edelstenen; de warme uitstraling van het materiaal zorgt dat de kleur van de steen heel mooi tot zijn recht komt.

Sieraden rosé goud kopen

Heb je al een mooi rosé sieraad op het oog? Dan kun je deze direct online bestellen. Wil je onze collectie liever even van dichtbij bekijken alvorens je een keuze maakt? Je bent van harte welkom bij onze winkel in Ermelo. We helpen je vanzelfsprekend ook graag met een deskundig advies op maat!