• Lorem ipsum

Gouden Ringen

Geen producten gevonden...
Gouden Ringen

Ben je op zoek naar een gouden heren ring? Bij Juwelier van Dam vindt je ongetwijfeld wat je zoekt. Bekijk onze collectie gouden ringen voor heren online of breng eens een bezoek aan onze winkel in Ermelo.

De symbolische betekenis van gouden heren ringen – en de vingers waar ze om gedragen worden

De oude Romeinen waren er (net als de Grieken) van overtuigd dat elke vinger een diepere betekenis had. De duim werd bijvoorbeeld beschouwd als de ‘heerser’ van de hand. Tijdens de gevechten die in de Romeinse arena’s werden gehouden, lag het leven van een gladiator letterlijk in de handen van de keizer. Als hij zijn duim omhoogstak, kreeg de gladiator gratie. Ging de duim omlaag, dan was zijn doodvonnis getekend. De duim bepaalde tussen leven en dood, dus het is niet zo verwonderlijk dat om deze vinger altijd een ring werd gedragen. Maar ook de andere vingers – en daarmee ook de ringen waar men deze mee versierde - hadden een betekenis. Zo stond een gouden ring om de wijsvinger symbool voor ambitie en autoriteit. De pink was vernoemd naar Mercurius, de God van communicatie en de enige die vrij door alle rijken kon reizen. Daarom droegen mannen vaak een gouden ring om hun pink om belangrijke documenten te tekenen en te verzegelen, alvorens deze aan de boodschapper werden overgedragen.

Onze collectie gouden heren ringen

Waar gouden ringen voor dames vaak zo elegant mogelijk worden gemaakt, dragen veel mannen liever een wat zwaardere ring. Bij Juwelier van Dam is er volop keus! Zo kun je kiezen voor de bekende signet ring, oftewel zegelring. Dit type heren ringen is zeer geschikt om te personaliseren, bijvoorbeeld door het sieraad van een gravure te voorzien. We hebben echter nog veel meer soorten gouden ringen voor mannen, van minimalistische ringen zonder poespas tot moderingen die om de pink of duim gedragen kunnen worden. En mocht je toch liever voor een ander soort sieraad gaan, dan kun je ook bij ons terecht voor onder andere gouden oorbellen voor heren en gouden armbanden voor heren.

Gouden ring heren kopen

Kun je wel wat deskundig advies gebruiken bij het uitzoeken van een gouden heren ring? Je bent van harte welkom bij de winkel van Juwelier van Dam. Wij zijn gevestigd in het Veluwse Ermelo, waar je onder het genot van een kopje koffie of thee onze collectie kunt bekijken en je over de mogelijkheden kunt laten informeren. Vanzelfsprekend zijn onze gouden ringen voor heren ook online te bestellen. Daarbij profiteer je van een veilige betaling en een gratis verzending bij besteding vanaf €50.