fbpx
Zo zorgt u het beste voor uw sieraden tijdens de zomer

Zo zorgt u het beste voor uw sieraden tijdens de zomer

Wist u dat een dagje felle zon of een tripje naar het strand niet altijd even goed is voor uw sieraden?

We hebben een artikel met advies samengesteld, dat u vertelt hoe u goed op uw sieraden kunt passen tijdens de zomermaanden.

Er is geen twijfel over mogelijk dat sieraden tijdens de zomermaanden een extra mooie accessoire zijn, zeker op een mooi gebronsde huid. De warme stralen van de zon worden op goud, zilver en edelstenen prachtig gereflecteerd. Maar zon, zout water, zonnebrand, zweet en chloorwater maken het uw sieraden niet makkelijk en verliezen makkelijker hun glans. een sieraad reageren hier namelijk mee, waardoor vooral zilveren sieraadjes dof worden in de zonneschijn.

Gelukkig kunt u hier zelf gemakkelijk iets aan doen, zodat de oorspronkelijke glans van uw sieraad weer wordt hersteld. Gebruik hiervoor simpelweg goede schoonmaakmiddelen voor sieraden.

Hieronder volgen twee Tips!

Geef uw sieraad een bad

Neem uw sieraad af en dompel ze onder in een Hagerty reinigingsbad wanneer u na een lange dag in de zon weer thuiskomt. Volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en zie hoe uw sieraad weer gaan stralen nadat het “in bad” is geweest. Spoel uw sieraad grondig af en droog ze na. Als u hiervoor een geïmpregneerde poetsdoek gebruikt, geeft u uw sieraad ook een langdurige bescherming tegen aanloop.

Neem een poetsdoek mee

Heeft u weinig tijd of gaat u op vakantie? Zorg dat u een speciaal behandeld poetsdoekje meeneemt. U steekt het doekje simpelweg in uw tas, waarna u snel en gemakkelijk uw sieraad kunt oppoetsen. Wrijf de sieraden met het poetsdoekje schoon om de natuurlijke glans van het product te herstellen en om aanloop te voorkomen. Was na gebruik uw handen.

Wat heb ik nodig

Uw sieraden zijn gemaakt van verschillende materialen, met verschillende technieken. Daarom is het goed een poetsmiddel te kiezen dat bij het sieraad past. Vraag advies aan uw juwelier over welke reinigingsproducten het beste bij u en uw sieraden passen.