• Lorem ipsum

Gouden Sieraden

Gouden sieraden zijn altijd al de belichaming van klasse geweest. Dat is niet zo verwonderlijk, want goud staat bekend als het mooiste edelmetaal dat er bestaat. Het wordt daarom ook wel de Koning der Metalen genoemd. Gouden sieraden zijn tijdloze items die warmte en charme uitstralen. Ben je op zoek naar een mooi gouden sieraad, voor jezelf of om cadeau te doen? Ontdek dan de indrukwekkende selectie gouden sieraden bij Juwelier van Dam!

Onze collectie gouden sieraden

Juwelier van Dam heeft een schitterende collectie gouden sieraden voor je samengesteld. Je hebt daarbij de keuze uit onder andere wit-gouden sieraden, goldplated sieraden en rosé gouden sieraden.

Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar heren of dames sieraden in goud of naar gouden kindersieraden, want er is voor ieder wat wils. Gouden ringen, kettingen, armbanden en oorsieraden, maar ook prachtige gouden sieraden sets. Als jouw vertrouwde juwelier sinds 1971 kunnen wij vanzelfsprekend ook je gouden sieraden graveren.

Gouden sieraden en karaten

Wanneer men een gouden sieraad aanschaft, wordt er vaak gekeken naar het zogeheten karatage. Deze waarde geeft aan hoeveel puur goud er in het sieraad is verwerkt. Eén karaat is 1/24e deel zuiver goud, wat wil zeggen dat een 24k gouden sieraad volledig uit goud bestaat. Een 18k gouden sieraad bestaat voor 75% uit puur goud en een 14k gouden sieraad voor 58,5%. Het lijkt dan misschien vanzelfsprekend om altijd voor het hoogste karatage te gaan, echter is dat meestal niet aan te raden als het op gouden sieraden aankomt. Want hoe puurder het goud, hoe zachter het is. Een sieraad van 24k goud zal dan ook veel sneller verbuigen of beschadigen. Sieraden met een lager karatage zijn verstevigd met andere metalen, waardoor ze harder zijn. Zoek je een gouden sieraad om dagelijks te dragen, dan is een lager percentage goud dus zeker aan te raden.

Sieraden goud kopen

Onze sieraden van goud zijn veilig en gemakkelijk online te bestellen. Wil je liever de tijd nemen bij het uitzoeken van het perfecte gouden sieraad? Dan verwelkomen wij je graag in onze winkel in Ermelo. Hier kan ons deskundig personeel je alles vertellen over de mogelijkheden en je helpen bij het uitzoeken van het perfecte gouden sieraad in de gewenste stijl en smaak.