• Lorem ipsum

 Wil je graag een unieke ring laten maken? Juwelier van Dam is al sinds 1971 een vertrouwde naam in Ermelo en omstreken en is je graag van dienst bij het realiseren van je eigen ontwerp voor een ring. Het maakt niet uit of het nu gaat om een verlovingsring, een trouwring, een vriendschapsring of simpelweg een mooi cadeau voor jezelf of voor een ander – er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

 

Ik wil een ring laten maken met eigen goud, kan dat?
Een ring laten maken met eigen goud is echt een aanrader. Als je bijvoorbeeld een gouden sieraad hebt geërfd dat qua stijl niet bij je past, dan kunnen wij indien gewenst het goud omsmelten en gebruiken voor het maken van een gouden ring naar eigen ontwerp. Maar ook een bestaande gouden ring vermaken of aanpassen is een mogelijkheid. Als je bijvoorbeeld erg gehecht bent aan de oude gouden ring van een overleden (groot)ouder of ander familielid, dan kunnen wij hier een moderne uitvoering van maken die beter past bij jou en je levensstijl. Een ring met sentimentele waarde moet immers gewoon gedragen kunnen worden, nietwaar?

Uiteraard kunnen wij ook een bestaande of nieuw te maken ring op maat maken. 

 

Kan ik ook een ring met as laten maken?
Ja, een ring met as laten maken behoort zeker tot de mogelijkheden. Sterker nog, asringen zijn voor veel mensen de ideale manier om de herinnering aan een dierbare altijd dicht bij zich te dragen. Het verwerken van as in sieraden is iets dat al duizenden jaren gedaan wordt. Ook de as van een huisdier kan in een ring verwerkt worden. Afhankelijk van het gewenste design zijn er verschillende technieken mogelijk. Zo kan de as in het edelmetaal of in een edelsteen worden verwerkt, maar ook in een zogeheten askamer. Zo’n askamer kan volledig gesloten zijn, maar ook open varianten met hars behoren tot de mogelijkheden. Ongeacht de techniek waar we voor kiezen zal er nooit meer dan een half theelepeltje as nodig zijn voor een ring met as laten maken. Wij kunnen overigens ook sieraden graveren; een gravure kan een mooie aanvulling zijn op een asring! 

 

Wat mag een ring laten maken kosten?
De kosten van een ring laten maken zijn afhankelijk van twee factoren, namelijk hoelang we ermee bezig zijn en wat de materiaalkosten zijn. Wij kunnen ringen maken van alle edelmetalen, waaronder goud, zilver, platina en palladium. Wil je een ring laten maken met eigen goud, dan zijn de kosten vanzelfsprekend aanzienlijk lager dan wanneer je geen eigen goud meebrengt. Vertel ons gerust wat je budget is, dan kunnen we samen bekijken welke mogelijkheden je hebt. Wanneer je bij ons langskomt om je ideeën of ontwerpen met de goudsmid te bespreken, dan geven we in elk geval een prijsindicatie. Op die manier krijg je al een goed beeld van wat een ring laten maken gaat kosten.

Ja, ik wil een ring laten maken!
Of het nu gaat om een trouwring of een ander soort ring, bij Juwelier van Dam kun je een ring laten maken die precies is zoals jij hem in gedachten hebt. We nodigen je graag uit om langs te komen bij onze winkel aan de Stationsstraat in Ermelo, zodat we – uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee – je wensen kunnen bespreken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.